logo

Home

History
 
Wie zijn wij ?

Wij zijn familie van Erp en de stal Rowol is onze trots, hieronder geven wij een kleine impressie.

In 1970 werd er gestart met de aankoop van de drachtige merrie (sectie B) Dalschut's Cinda, een dochter van de hengst Criban (R) Stopwatch. Het eerste veulen was gelijk een merrie en kreeg de naam Dana.

Als stalnaam gebruikten we in die jaren "Kretster". Na een aantal nakomelingen van de hengsten Wealt Revolt en Tetworth Massine werd er met de aankoop van een merrieveulen "Pumpkin" in 1973, een nieuwe start gemaakt. Deze merrie legde mede de basis voor de huidige fokkerij. De nakomelingen uit de lijn van Pumpkin beginnen met de letter P of S.

In 1994 werd merrieveulen Wolling's Delphine gekocht, deze dochter van Blethni Puck uit de zeer succesvolle lijn van de heer Henk Bleker bleek een schot in de roos te zijn. Delphine was zelf een topper op de keuringen, maar ze is ook een goede fokmerrie.
De namen van de nakomelingen uit deze lijn beginnen met een D.

Ons fokdoel is een pony met een mooi front, veel ras en krachtige ruime bewegingen. Voor het gebruik selecteren we op een goed karakter en een maat boven de 1.30m.

 

Ook een ontroerend verhaal uit het verleden,onze merrie Para am Plush is nu heden ten dagen een pracht merrie, goed gelijnd, mooie prijzen gewonnen, de menproef gehaald, 3 veulens gehad, ja dat had Gerard destijds niet gedacht, omdat de merrie die Para am Plush, nl. Plush tijdens de bevalling stierf, gelukkig had Gerard het 1ste biest uit de merrie haar borst gemolken en dat aan het kleine veulentje gegeven, nu op zoek naar een pleegmoeder, gelukkig gevonden deze top pleegmoeder, zie onderstaand plaatje:

 

Rowol's Pepe met haar pleegmoeder

Rowol's Para am Plush met haar pleegmoeder in de wei

 

 
In het Register kunt u alle voormalige en huidige pony's van Stal Rowol inzien.

De huidige pony's en hun veulens en/of afstamming zijn ook te vinden op deze site.

 

 

back to top